Zo geef je krijg je dierenartskosten van je hond of kat terug

Hoe kan je een schadegeval indienen voor je Huisdierenverzekering?

23 mei 2024 - min. leestijd

- Huisdieren

Net zoals je zelf een hospitalisatieverzekering afsluit, kan je ook voor je hond of kat een verzekering afsluiten die zijn medische kosten dekt. Maar hoe meld je het wanneer je huisdier een ongelukje heeft gehad of ziek werd? Zo geef je je dierenartskosten aan.

Is er nog een wachtperiode?

Heb je nog niet lang geleden je Huisdierenverzekering afgesloten? Dan kijk je best eerst na of er nog een wachtperiode is voordat je kosten terugbetaald kan krijgen. Er is een wachttijd van drie maanden voor uitkering van vergoeding bij ziekte en patellaluxaties (knieschijf uit de kom). Heeft je hond of kat een ongeval, dan ben je meteen gedekt.

Hoe werkt de verzekering?

Onze Huisdierenverzekering werkt als volgt: je kiest eender welke dierenarts in België (of in het buitenland voor de formule Goud)* en laat je hond behandelen. Je betaalt de dierenartskosten zelf en houdt de rekening goed bij. Laat je dierenarts het schadeaangifteformulier invullen en bezorg het ons binnen de 60 dagen volgend op de schadeaangifte. Dit document ontving je bij je contract of kan je hier downloaden.

Breng ons binnen de 8 dagen na de ziekte of het ongeval op de hoogte en stuur ons de facturen naarmate ze binnenkomen. Je kan je kosten en de nodige documenten via je persoonlijke Klantenzone of via de algemene formulieren op onze website aangeven.

Ons team van experten bekijkt je aangifte en betaalt je bij goedkeuring je kosten terug. Let op: bij elk ‘schadegeval’ betaal je zelf een kleine bijdrage. Dit heet de franchise en is bij ons een vast bedrag van €150.

* Als je kiest voor de formule Goud, zijn de dierenarts- en behandelingskosten ook verzekerd tijdens je verblijf in het buitenland van minder dan 3 maanden, op voorwaarde dat de behandeling niet kan wachten tot je terugkeer naar België.

Is er een maximumbedrag dat je terugkrijgt?

Hoeveel van de kosten je terugkrijgt, hangt ervan af welke formule jij hebt gekozen. Bij de Bronzen formule krijg je tot €1.500 (hond) of €1.000 (kat) terug. Bij de Zilveren formule is dit tot €2.500 (hond) en €2.000 (kat) en bij de Gouden formule is dit bedrag zelfs onbeperkt.

Wij vergoeden trouwens per afzonderlijk schadegeval en niet aan een plafond per jaar. Stel bv. dat je hond of kat 3 keer in hetzelfde jaar moet behandeld worden voor verschillende schadegevallen, dan kan je in principe tot €7.500 (hond) en tot €6.000 euro (kat) terugbetaald krijgen als je over de formule Zilver beschikt en onbeperkt als je de formule Goud hebt.

Bereken de prijs voor je huisdier

Belangrijke informatie over de Huisdierenverzekering

Voor je een contract ondertekent, verzoeken we je deze documenten te lezen:

De Bijzondere en Algemene Voorwaarden hebben voorrang op commerciële brochures en andere commerciële teksten.

  • Het Huisdierenverzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar. Dit wordt elk jaar stilzwijgend verlengd, tenzij je het ten minste 3 maanden voor de vervaldag opzegt.
  • De Huisdierenverzekering is een verzekeringsproduct naar Belgisch recht van Belfius Direct Verzekeringen, handelsnaam van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nummer 0037.
  • Voor klachten kan je de klachtenprocedure volgen.

Heb je nog vragen of hulp nodig?

We helpen je graag verder