uitvaart

Zorgeloos genieten van het leven

Bereken je prijs

Onze Uitvaartverzekering | Belfius Direct Verzekeringen

We zijn er voor je van begin tot eind. Met onze Uitvaartverzekering bespaar je je familie de kosten en zorgen van je begrafenis. Welke leeftijd je ook hebt, altijd gemoedsrust.

Een mooi gebaar voor je gezin

Icoon document

We vragen je geen doktersattest

Wat jouw gezondheidssituatie ook is, je bent altijd welkom. En je kinderen tot 18 jaar verzekeren we gratis mee.

Icoon vliegtuig

Ook in het buitenland mag je gerust zijn

Als je in het buitenland zou overlijden, betalen we de repatriëring voor een maximumbedrag van 7.500 euro. Deze last komt dus niet terecht bij je familie.

Icoon persoon oke

Kies zelf je begrafenisondernemer

We laten belangrijke beslissingen graag aan jou. Daarom heb jij de touwtjes in handen bij het kiezen van de begrafenisondernemer.

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in. U kunt de volledige lijst terugvinden in de financiële informatiefiche voor een levensverzekering (FIF) en in de Algemene Voorwaarden van de Uitvaartverzekering.

Hoe zit de Uitvaartverzekering in elkaar?

Je kiest zelf voor welk bedrag je een verzekering wil afsluiten – dit kan variëren tussen 2.250 euro en 10.000 euro – en hoe je hiervoor wil betalen: maandelijks of jaarlijks. Je premie wordt nooit verhoogd.

We betalen het verzekerde kapitaal uit aan de persoon die je begrafenis uitvoert of betaalt, en die daarbij de eventuele laatste door ons bekende wensen respecteert.

Wat is verzekerd? 

We zijn graag open over wat we wel en niet dekken.

  • We betalen het verzekerde kapitaal uit aan de persoon die de begrafenis van de verzekerde uitvoert of betaalt, en daarbij de eventuele laatste door ons bekende wilsbeschikking van de verzekerde respecteert.
  • We betalen ten hoogste het verzekerde overlijdenskapitaal uit. Wanneer de verzekerde overlijdt door een natuurlijke dood of ziekte tijdens de eerste 2 jaar na de startdatum van het contract, betalen we een beperkt bedrag uit.
    • Voor de Uitvaartverzekering is er geen winstdeelname voorzien.
    • De premies en uitkeringen zijn fiscaal niet aftrekbaar of belastbaar.


Bekijk alle details in de infofiche en Algemene Voorwaarden.
Nog vragen? Neem dan een kijkje op onze FAQ.

Waarom kiezen voor 
Belfius Direct Verzekeringen?

Een solide, 100% Belgische verzekeraar

Die jou en alles wat je na aan het hart ligt altijd centraal stelt.

Icoon smartphone

Digitale performantie 

Premie simuleren, intekenen of schade aangeven? Als één van de digitale marktleiders hebben we tools ontwikkeld waardoor je dit makkelijk allemaal online kan doen.

Icoon huis

Nabij wanneer nodig

Elke weekdag van 8 tot 22 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur staan we klaar met raad én daad via chat en/of telefoon.

Belangrijke informatie

  • Voor je een contract ondertekent, word je verzocht om kennis te nemen van deze documenten:
  • Bekijk zeker hoe je Uitvaartverzekering berekend wordt (acceptatie-, tarificatie- en segmentatiecriteria).
  • De Uitvaartverzekering is een individuele levensverzekering (tak 21), levenslang afgesloten. In bepaalde gevallen kan de verzekeringnemer een afkoop van het contract vragen als de verzekerde nog leeft. Het contract loopt automatisch af zodra de verzekerde overlijdt. 

De Uitvaartverzekering is een verzekeringsproduct naar Belgisch recht van Belfius Direct Verzekeringen, handelsnaam van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nummer 0037.

Wettelijke informatie

Meer informatie over de wettelijke bepalingen en je gegevensverwerking vind je in het privacycharter. Voor klachten kan je de klachtenprocedure volgen.

Nieuwsgierig naar onze andere verzekeringen?

Heb je nog vragen of hulp nodig?

We helpen je graag verder