Ik wens een in het buitenland gekocht voertuig in te schrijven, hoe ga ik te werk?

In de meeste gevallen kan een geïmporteerd voertuig ingeschreven worden door de verzekeraar via het platform Webdiv. Wij regelen de inschrijving van zulke voertuigen bij de DIV. Voertuigen daarentegen die niet voldoen aan alle inschrijvingsvoorwaarden van dit platform dienen ingeschreven worden bij een kantoor van de DIV. Wij zorgen voor de inschrijving van deze voertuigen door de originele documenten die nodig zijn voor de inschrijving van jouw voertuig bij de DIV op te sturen.

Hieronder vind je de te volgen procedure. Het is van het allergrootste belang dat elk van de stappen gevolgd wordt in de vermelde volgorde.
 

1. Geïmporteerde tweedehandsauto

Eerst en vooral dien je jouw geïmporteerd voertuig presenteren aan de douane om het vignet E705 te verkrijgen.
Om dit te doen dien je over de volgende documenten beschikken:

Om het voertuig bekend te maken in de DIV-databank kan je de technische gegevens ervan met een e-ID-kaartlezer “preregistreren” via de applicatie https://es.mobilit.fgov.be/preregistratie/ .
Als jouw voertuig niet gepreregistreerd is, dient jouw aanvraag tot inschrijving door de DIV worden behandeld.

Vervolgens dient jouw voertuig naar de technische keuring voor verkoop waar je een aanvraag tot inschrijving zult krijgen. Dit hoeft enkel als je een voertuig invoert dat niet op jouw naam staat.
 
Vervolgens is het nodig dat je ons de volgende documenten toestuurt:

Als de inschrijving niet kan gebeuren via het platform Webdiv, dien je ons bovenstaande documenten sturen met de post.
Na ontvangst van jouw kenteken, dien je ons het nummer meedelen, zodat we je jouw verzekeringskaart kunnen sturen.
 

2. Geïmporteerde nieuwe auto

Als je een nieuwe auto gekocht hebt in het buitenland, zal de garagehouder jou het formulier ‘aanvraag tot inschrijving’ geven. Je hoeft ons gewoon dit ingevulde en ondertekende formulier te sturen en wij zullen jouw voertuig inschrijven op Webdiv.
Wat gebeurt er als we jouw voertuig niet kunnen inschrijven via Webdiv?
Eerst en vooral moet je je ervan verzekeren dat je voertuig juist gepreregistreerd is. Als dat niet het geval is, neem je contact op met jouw garagehouder.

Heb je nog vragen of hulp nodig?

We helpen je graag verder