Wat is het principe van een Kilometerverzekering en hoe wordt deze berekend?

Een Kilometerverzekering is gebaseerd op het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. We bepalen jouw eerste premie onder andere op basis van het aantal kilometers dat je van plan bent om in het komende jaar te rijden. Bij de start van je verzekeringscontract vragen we je kilometerstand op. Op het einde van het verzekeringsjaar vragen we opnieuw je kilometerstand op en berekenen we je premie opnieuw op basis van het aantal kilometers dat je werkelijk hebt gereden.

Reed je minder dan geschat? Dan betalen we je het verschil terug. Meer gereden? Dan leg je bij en ben je nog steeds correct verzekerd. In de daaropvolgende jaren vragen we bij iedere vervaldag je kilometerstand op en maken we de berekening opnieuw. Zo betaal je steeds alleen voor de kilometers die je werkelijk hebt gereden.

Vanaf 25.000 kilometer per jaar krijg je een vlak tarief en moet je voor extra gereden kilometers niets meer bijbetalen. Reed je uiteindelijk toch minder dan 25.000 kilometer? Dan krijg je alsnog een deel van je premie terug. Zo krijg je steeds een tarief op maat!

Heb je nog vragen of hulp nodig?

We helpen je graag verder