Autosalon Brussel wordt Auto Show Brussel 2024

Ga jij naar de Brussels Auto Show?

05 december 2023 - min. leestijd

- Mobiliteit

Febiac organiseert niet langer het Autosalon, maar autofans en dealers kunnen nu de Brussels Auto Show in hun agenda noteren, georganiseerd door 402 Automotive. Van 17 tot 21 januari 2024 kan je allerhande auto-, motor- en truckcreaties bewonderen. Kom jij ook?

Een nieuw concept

Daar waar bij het Autosalon de nadruk lag op nieuwe modellen en innovaties, ligt de focus bij de Brussels Auto Show op spektakel. “Naast de introductie en presentatie van diverse automerken, zal er veel aandacht zijn voor supercars en hypercars uit binnen- en buitenland, autosport en performance cars”, meldt de organisator. Er zal ook een 5 m-hoge en 80 m-lange ‘Car Catwalk’ zijn met special guests en hun supercars.

  Waarom een auto kopen in december of januari?

  Het is niet altijd gemakkelijk om de aankoop van een nieuwe wagen te timen. Je huidige wagen kan onbruikbaar zijn geworden of door wijziging in de gezinssamenstelling heb je misschien zo snel mogelijk een nieuwe auto nodig. Kan je het toch timen, dan zijn december en januari de ideale maanden om een nieuwe auto te kopen. In december geven veel dealers eindejaarskorting op oudere modellen, terwijl in januari verschillende banken uitzonderlijk een lagere rentevoet aanbieden en veel autodealers een voordeliger tarief voorstellen.  

  Op zoek naar een nieuwe auto?

  Bereid je goed voor op je aankoop. Om te weten welke auto bij jou zou kunnen passen, kan je op voorhand de websites van automerken doorzoeken en verschillende modellen vergelijken. Denk ook na over je beschikbare budget en hoeveel geld je eventueel bij de bank kan lenen.

  Laat je niet opjagen door de saloncondities. De kortingen blijven de hele maand januari gelden, en soms zelfs langer. Vraag prijzen op bij verschillende dealers, slaap er nog eens een nacht over en hak dan de knoop door!

  Heb jij een nieuwe wagen gekocht?

  Misschien heb jij voordeel bij een Kilometerverzekering

  Belangrijke informatie over de Kilometerverzekering

  Voor je een contract ondertekent, verzoeken we je deze documenten te lezen:
  o Het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID)
  o De Algemene Voorwaarden.

  De Bijzondere en Algemene Voorwaarden hebben voorrang op commerciële brochures en andere commerciële teksten.

  Het Kilometerverzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar. Dit wordt elk jaar stilzwijgend verlengd, tenzij je het ten minste 3 maanden voor de vervaldag opzegt.

  De Kilometerverzekering is een autoverzekering naar Belgisch recht van Belfius Direct Verzekeringen, handelsnaam van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nummer 0037.

  Voor klachten kan je de klachtenprocedure volgen.

  Heb je nog vragen of hulp nodig?

  We helpen je graag verder