10 musea in Brussel die het bezoeken waard zijn

10 musea in Brussel die het bezoeken waard zijn

23 mei 2024 - min. leestijd

- Mobiliteit

In België durft het al eens te regenen, maar dat is niet erg. Een regenachtige dag is ideaal voor een museumbezoek en in onze hoofdstad vind je zeker een museum dat je aanspreekt! Om je op weg te helpen, bieden we je een overzicht van 10 musea in Brussel die de moeite waard zijn.

10 musea in Brussel die de moeite waard zijn

 1. Het Museum Kunst & Geschiedenis
  Dit museum geeft een inkijk in de geschiedenis van onze streken en van de grote beschavingen en culturen van de wereld. Je vindt er Griekse beelden, Egyptische sarcofagen, Islamitische kunst, Gallo-Romeinse voorwerpen en veel meer.

 2. Het Museum voor Natuurwetenschappen
  Het Museum voor Natuurwetenschappen wordt ook wel ‘het dinomuseum’ genoemd. In dit museum vind je namelijk verschillende dinosaurusskeletten, waaronder de 30 iguanodons van Bernissart en het skelet van een mosasaurus. Je kan ook mineralen en fossielen bewonderen.

 3. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
  Ben je liefhebber van schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken? Dan kan je één van de musea van schone kunsten bezoeken, zoals het museum Old Masters met werken van Breughel, het Magritte museum of het Fin-de-Siècle museum met werken van Horta, Rodin en Gaugain. Er zijn in de 6 musea in totaal 20.000 werken te bezichtigen van de 15e tot de 20e

 4. Het Stripmuseum
  In het stripmuseum maak je kennis met de verschillende facetten van het stripverhaal. Het is een eerbetoon aan bekende België stripfiguren waaronder de Smurfen, Kuifje en Asterix & Obelix. Daarbij kan je de tentoonstellingen bekijken in een prachtig Art Nouveau gebouw ontworpen door Victor Horta.

 5. Het Museum van Belgische Brouwers
  Drink jij graag een pintje? Dan is het Museum van Belgische Brouwers een leuke activiteit voor jou. Hier kan je bijleren over onze nationale traditie van bier brouwen. Je gaat terug naar de 18e eeuw en maakt kennis met de bierpotten, de kookketels en de brouwkuipen van toen. Uiteraard kan je je bezoek afsluiten met een glas bier.

 6. Het Design Museum
  Het Design museum is gewijd aan design en zijn geschiedenis. Je kan er door de Plastic Design Collection wandelen met kunststoffen designs van de jaren 1950 tot nu. Er is ook een collectie gewijd aan Belgisch design.

 7. Het Museum van de Stad Brussel
  Op de Grote markt staat het Museum van de Stad Brussel, ook bekend als het Broodhuis. Het museum is een parel van neogotische architectuur en biedt ruimte voor meer dan 7.000 museumstukken, zoals schilderijen, wandtapijten, archeologische vondsten en het originele beeldje van Manneken Pis.

 8. Het Joods Museum van België
  Het Joods Museum, gevestigd in een prachtig herenhuis in centrum Brussel, biedt een kijk op de geschiedenis en cultuur van het Joodse volk. Door tentoonstellingen en activiteiten maak je kennis met de religie en gebruiken van de joodse gemeenschap.

 9. Illusion Museum
  Het museum van de illusies bevat zaken die je verbazen. Het zal lijken alsof je op het plafond kleeft, alsof je ineens gekrompen bent of je ondersteboven zweeft. Je kan hier de grappigste foto’s nemen vol gezichtsbedrog.

 10. Het MIM
  Het Muziekinstrumentenmuseum bevat ongeveer 10.000 muziekinstrumenten. Je kan de interessantste instrumenten bewonderen, met bijpassende muziek en teksten. En dat alles in een sprekend art nouveau gebouw.

Met de trein naar het museum

Wist je dat je met een museumpas 5 NMBS-codes krijgt om Discovery Tickets te kopen? Daarmee reis je met de trein aan halve prijs naar de musea die jij kiest. Laat jij de auto thuis staan bij een museumbezoek? Kies dan voor een kilometerverzekering, want wie minder rijdt, betaalt ook minder voor zijn autoverzekering. Logisch toch?

Besparen op je autoverzekering?

Betaal niet voor een kilometer die je niet rijdt.

Belangrijke informatie over de Kilometerverzekering

Voor je een contract ondertekent, verzoeken we je deze documenten te lezen:
Het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID)
De Algemene Voorwaarden.

De Bijzondere en Algemene Voorwaarden hebben voorrang op commerciële brochures en andere commerciële teksten.

Het Kilometerverzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar. Dit wordt elk jaar stilzwijgend verlengd, tenzij je het ten minste 3 maanden voor de vervaldag opzegt.

De Kilometerverzekering is een autoverzekering naar Belgisch recht van Belfius Direct Verzekeringen, handelsnaam van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nummer 0037.

Voor klachten kan je de klachtenprocedure volgen.

Heb je nog vragen of hulp nodig?

We helpen je graag verder