Motorroutes in de Ardennen | Blog Belfius Direct

Drie top motorroutes in de Ardennen

23 november 2023 - min. leestijd

- Motor

We haalden al eerder prachtige motorroutes in België aan, maar omdat de Ardennen een bestemming is die voor motorrijders zoveel te bieden heeft, verdient deze regio zijn eigen artikel. Waarom motorrijden in de Ardennen? Glooiende heuvels, slingerende bochten en prachtige burchten!

Route des Sources

Deze bekende motorroute start in Luik en doorkruist Chaudfontaine, Pepinster, Theux, Spa en Verviers. De Route des Sources is een route van 130 km die is aangeduid door bordjes langs de kant van de weg.

Vanuit Luik verlaat je de brug van Fragnée en quai des Ardennes en rijd je richting Spa. Je passeert het bedevaartsoord Vaux-sous-Chevremont en dan de bronnen van Chaudfontaine. Dan volgen haarspeldbochten richting Olne en passeer je het Kasteel van Les Mazures in Pepinster. Hierop volgen als grootste bestemmingen Theux, Spa en Vervies. Het toeristenbureau in Luik (Boulevard de la Sauveniere 77) geeft je graag meer uitleg!

  Route des Légendes

  Een andere populaire motorroute is de Route des Légendes. En dat begrijpen we maar al te goed, want wie rijdt er niet graag langs deze prachtige uitzichten, kronkelende rivieren en charmante watervallen?

  Deze route van ongeveer 100 km start in Aywaille en loopt dan langs Sprimont, Havelange, Nonceveux en Remouchamps. Alternatieve routes zijn ook mogelijk, zo kan je de Semois of Ourthe volgen. Je gaat best even langs bij het lokale toeristenbureau om een route uit te kiezen. Je kan natuurlijk ook zelf een route uitstippelen of ter plekke wegen uitkiezen die je aanspreken.

  Route des Rivières

  Met deze U-vormige route van 262 km start je in Dinant, zak je zuidelijk af naar Bouillon om vervolgens weer noordelijk richting La Roche te rijden met als eindbestemming Durbuy. Je kruist hierbij de Maas, de Semois, de Lesse en de Ourthe.

  In Bouillon zie je het indrukwekkende kasteel van Godfried van Bouillon, die in de 12e eeuw de eerste kruistocht naar het Heilig Land leidde. In La Roche kan je het kasteel van La Roche-en-Ardenne bezichtigen. Hotton, dicht bij Durbuy, staat dan weer bekend om zijn grotten. Het gezellige Durbuy is ten slotte ideaal voor een terrasje.

  Download Route des Rivières

  Veilig de baan op

  Het is belangrijk om in de Ardennen op tijd een tankstation te zoeken, want die zijn wijd verspreid. Zorg er verder voor dat je altijd goed zichtbaar bent in het verkeer en je motoruitrusting volledig is. Ook een goede motorverzekering is cruciaal.

  Bij ons is het mogelijk om je per kilometer te laten verzekeren. Heb je een jaar wat minder gereden dan ingeschat? Dan krijg je geld terug. Onze autoklanten met een kilometerverzekering zijn alvast fan!

  Een Kilometerverzekering voor je motor?

  Ja dat bestaat!

  Lees voor het afsluiten van de verzekering de infofiche en de Algemene Voorwaarden.

  Heb je nog vragen of hulp nodig?

  We helpen je graag verder